Ψητά Μήλα Κανέλας

15 λεπτά

easy

4

Το αγαπημένο μας φρούτο του φθινοπώρου έρχεται σε μία γλυκιά εκδοχή που πρέπει να δοκιμάσεις! Ένα απολαυστικό επιδόρπιο για όλες τις ηλικίες με άρωμα κανέλας και βουτυρώδη γέμιση από καστανή ζάχαρη και ξηρούς καρπούς.

Συνοδεύουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια!

No Reviews

Συστατικά

Προσαρμόστε τις μερίδες
4 μεγάλα μήλα
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνιού καρύδια ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζανιού σταφίδες
1 κ.σούπας βούτυρο
3/4 φλιτζανιου βραστό νερό
1 κ. γλυκου κανέλα Κεϋλάνης
Διατροφικές πληροφορίες
191 Θερμίδες
3 Λιπαρά
44 Υδατάνθρακες
1 Πρωτεΐνη

Οδηγίες

1.
1
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 190°C.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
2
Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα μήλα σας. Ανοίγουμε τρύπες στο κέντρο των μήλων για τη γέμιση, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κοπής ή έναν πυρήνα μήλου, αφήνοντας το κάτω 1/2 ίντσα των μήλων ανέπαφο.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
3
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό των μήλων!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
4
Γεμίστε τα μήλα, με βούτυρο, έπειτα τοποθετήστε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, τις ψιλοκομμένες σταφίδες και τα ψιλοκομμένα καρύδια σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε να ενωθούν.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
5
Βάλτε τα μήλα σε ένα ταψί και γεμίστε κάθε μήλο με το μείγμα της γέμισης. Βάλτε ελάχιστο βούτυρο πάνω από τη ζάχαρη.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
6
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν! Ρίξτε το βραστό νερό στον πάτο του ταψιού. Ψήνετε στους 190°C για 30 έως 45 λεπτά, μέχρι τα μήλα να ψηθούν και να μαλακώσουν, αλλά να μην μαλακώσουν υπερβολικά. Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε τα μήλα από το φούρνο και αλείψτε τα με τους χυμούς από το ταψί. Καλή όρεξη!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *