Σαλάτα Τριμμένης Κινόας με Λαχανικά και Μάνγκο
Μια δροσερή σαλάτα που συνδυάζει την πλούσια γεύση της τριμμένης κινόας με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την εξωτική γεύση του μάνγκο.
No Reviews
Συστατικά
Προσαρμόστε τις μερίδες
1/2 φλ. quinoa | |
1 φλ. νερό | |
1 κούπα φρέσκα λαχανικά της επιλογής σας (π.χ. αγγουράκια, ντοματίνια, πιπεριές) | |
1/4 κούπας φρέσκο μάνγκο, κομμένο σε κυβάκια | |
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο | |
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού | |
Αλάτι και πιπέρι | |
Φρέσκα βότανα (π.χ. μαϊντανός, δυόσμος) για διακόσμηση |
Διατροφικές πληροφορίες
Θερμίδες 250
Πρωτεΐνες 5 γρ.
Υδατάνθρακες 35 γρ.
Λίπη 10 γρ.
Οδηγίες
1.
Πλύνετε καλά τη quinoa και βράστε τη με το νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Αφαιρέστε τη quinoa από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την quinoa, τα λαχανικά και τη μάνγκο.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Αλατίστε και πιπερίστε κατά προτίμηση.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε ένα πιάτο.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
7.
Διακοσμήστε με φρέσκα βότανα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση