Ελληνική Σαλάτα Ζυμαρικών (Greek Pasta Salad)
Μια γρήγορη και υγιεινή συνταγή ελληνικής σαλάτας ζυμαρικών γεμάτη με όλα τα στοιχεία μιας χωριάτικης σαλάτας. Μπορούμε να αυξήσουμε το πρωτεϊνικό περιεχόμενο της σαλάτας προσθέτοντας ρεβίθια. Η σαλάτα αυτή κρατάει καλά στο ψυγείο καθώς τα ζυμαρικά απορροφούν τη βινεγκρέτ που έχει εμποτιστεί με ντομάτα.
No Reviews
Συστατικά
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 μέτριες ντομάτες, χοντροκομμένες | |
2 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες | |
3 κ.σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
2 κ.σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί | |
200 γρ βίδες ή ζυμαρικά παρόμοιου μεγέθους | |
1 κονσέρβα ρεβίθια ξεπλυμένα | |
1 μέτριο αγγούρι, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κομμάτια | |
½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα | |
⅓ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες στα τέσσερα | |
2 κ.σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη |
Διατροφικές πληροφορίες
480 Θερμίδες
19 Λιπαρά
65 Υδατάνθρακες
16 Πρωτεΐνη
9 Φ.ίνες
Οδηγίες
1.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε το να σταθεί όσο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν, για 8 έως 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στραγγίστε ξανά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Προσθέστε τα ζυμαρικά στο μείγμα της ντομάτας μαζί με τα ρεβίθια, το αγγούρι, τη φέτα, τις ελιές και τη ρίγανη. Aνακατεύουμε απαλά για να ενωθούν.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση